Susretom udruga i predavanjem obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Upravni odjel za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županije, tradicionalno, obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Ujedinjeni narodi 3. prosinca proglasili su Međunarodnim danom osoba s invaliditetom

Na današnjem susretu s udrugama ususret Međunarodnom danu osoba s invaliditetom, okupljene je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović istaknuvši da županija redovito početkom godine objavljuje javni poziv za projekte i programe koje provode ove udruge, a njihov rad omogućuje dostupnost usluga te olakšava život korisnicima i njihovim obiteljima.

“U proteklom smo razdoblju financirali izgradnju Centra za djecu s teškoćama u razvoju Dva skalina, u tijeku je projekt Centar za djecu s poteškoćama u razvoju “Ruka prijatelja” u Metkoviću. Kroz javni poziv u 2022. godini sufinancirali smo 26 programa koji su pridonijeli kvaliteti života osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju” – zaključila je pročelnica Popović i dodala da posjećenost ovog završnog godišnjeg druženja svjedoči o izvrsnoj suradnji udruga i Županije.

U hotelu Imperijal danas su se okupili predstavnici brojnih udruga iz cijele Dubrovačko-neretvanske županije, a psihologinja iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, Nina Crnogorac Šabić održala je predavanje na temu „Asertivnost – kako se zauzeti za sebe na društveno prihvatljiv način“.

Popularni Članci