Novi dopis iz Kalosa, dio djelatnika brani ravnateljicu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: kalos.hr
Dio djelatnika Specijalne bolnice za rehabilitaciju Kalos u Veloj luci uputio je priopćenje koje je potpisano kao 'radnici Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos' vezano uz napise o lošim i nesigurnim uvjetima u Kalosu tijekom epidemije koronavirusa. Također, novi dopis poslan je i nastavno na dopis pet liječnika koji su potvrdili navode Dubrovačkog dnevnika o tome kako je bolnica još u petak primala nove pacijente te kako je bazen radio do utorka. Dopis prenosimo u cijelosti. 

Potaknuti novinskim napisima te tekstom pet liječnika naše ustanove 26. ožujka 2020., radnici Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos se ograđuju od izjave naših liječnika koji javno prozivaju našu Bolnicu i ravnateljicu ustanove dr. Damiru Bojić zbog nesigurnih uvjeta za vrijeme pandemije koronavirusa. Navodi liječnika koji se iznose u članku, a koji se odnose na pisanje o neodgovornom ponašanju uprave i neprovođenju mjera za vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju KALOS nisu točni. 

Naime, od početka izvanrednih uvjeta nastalih zbog epidemije koronavirusa, redovno se prati stanje na području Republike Hrvatske te se sve odluke, preporuke i mjere Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u našoj ustanovi provode odmah po njihovom donošenju. 

Kao i u ostalim dijelovima zemlje i svijeta u ovo vrijeme pandemije, mi se kao radnici zdravstvene ustanove susrećemo s velikim i teškim izazovom te djelomično nepoznatom situacijom. Osim organiziranih sastanaka i prije pojave same epidemije u Republici Hrvatskoj, Bolnica se držala svih preporuka. Ravnateljica je svakodnevno izvještavala o najnovijim informacijama i mjerama te dostavljala pisane preporuke i smjernice na koje smo se svi nastojali prilagoditi. Zbog specifičnog stanja smo prošli kroz različite situacije te smo sve uspješno rješavali. Osigurana su nam zaštitna sredstva i oprema koja je potrebna za naš tip ustanove uz isticanje nužnog odgovornog i racionalnog ponašanja i u svakodnevnom radu i u korištenju potrebnog materijala i opreme s obzirom na stanje u našoj zemlji. Timski i koordinirano radimo na očuvanju zdravlja naših pacijenata i očuvanju zdravlja radnika, uz sve propisane mjere opreza i s nastojanjem da se rad s pacijentima odvija bez tereta panike te da se pacijentima pruži sva potrebna njega i pomoć, izvanrednim uvjetima usprkos, i u za pacijente, u ovim uvjetima pandemije, teškom razdoblju.

U ovom trenutku kada se iznad svega  kontinuirano poziva na solidarnost, pribranost, racionalnost, osobnu i društvenu odgovornost i u ovim za sve izvanrednim i zahtjevnim uvjetima, naročito u zdravstvu, povlačenje naše Bolnice od strane manjine djelatnika po medijima smatramo krajnje neprihvatljivim. 

Mi samo želimo raditi svoj posao što je najbolje moguće i pružiti pomoć onima kojima je ta pomoć, bez obzira na virus i izvanredno stanje, prijeko potrebna. Iznimno nas žalosti da pojedinci to tako ne vide i da se moramo dodatno opterećavati čitanjem neistina i gledati kako se ugled naše Bolnice neutemeljeno i neopravdano uništava.

Život i rad na otoku je težak, a naš Kalos je ponos Vele Luke i našeg otoka Korčule i desetljećima služi pacijentima ne samo naše Županije već i svih drugih dijelova Hrvatske. Mi, kao radnici, smo istinski vezani za našu ustanovu te iz navedenog razloga ne želimo da ju netko ugrožava. 

Žao nam je i neoprostivo je što se sve ovo i to u ovo, za sve građane, pacijente i službe naše zemlje posebno izazovno vrijeme,  ne samo ne uvažava nego i ovim načinom komunikacije dovodi u pitanje, nanosi šteta našoj ustanovi i ugrožava njen daljnji napredak i kvalitetna radna atmosfera.

Radnici Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos

Popularni Članci