'

NEVRIJEME IZAZVALO KAOS U Nacionalnom parku Mljet izbio požar, diljem Primorja padala stabla, oštećena krovišta, prevrtale se barke (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
"Uslijed nevremena koje je zahvatilo kopneni i primorski dio Hrvatske, vatrogasci bilježe povećan broj tehničkih intervencija. Dodajmo tome da unatoč kiši, požari otvorenog prostora u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji nisu izbjegnuti", stoji u priopćenju Hrvatske vatrogasne zajednice. 

"Dok se kontinentalni dio Hrvatske borio s olujnim nevremenom, na području primorja ne jenjavaju požari otvorenog prostora. Na području otoka Brača, južno od Milne (rt Zasup), požar niskog raslinja, makije i borovine na površini 4,5 ha konačno je ugašen jučer u jutarnjim satima.

Na području Nacionalnog parka Mljet buknuo je požar kojim bilo je zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma manje površine na teško pristupačnom terenu. Na intervenciji gašenja požara angažirano je 12 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila iz JVP Mljet i DVD Montokuc.

Požar je lokaliziran u 06:40 sati, a ugašen u 07:30 sati.

Treba dodati da je područje Dubrovačkog Primorja, uz požar na Mljetu, zahvatilo i kišno nevrijeme te su vatrogasci zaprimili 10 dojava o potrebi uklanjanja stabala, saniranju krovišta i ispomoći oko prevrtanja plovila na kojima su bili angažirani vatrogasci s područja Dubrovačkog Primorja", stoji, među ostalim, u njihovom priopćenju. 

O požaru na Mljetu su izvijestili i iz Javne ustanove Nacionalni park Mljet. 

"Jutros je nešto poslije 5:00h buknuo požar u Nacionalnom parku Mljet. Izazvan je udarom groma uslijed grmljavinskog nevremena, koje je zahvatilo ovo područje oko 4:30h. Brzom intervencijom vatrogasaca DVD-a Montokuc i JVP-a Mljet sa 4 vatrogasna vozila i 12 vatrogasaca, požar je stavljen pod kontrolu i ugašen. Šteta je minimalna, a područje se upravo sanira i natapa vodom.
Pravovremenu informaciju o požaru su vatrogasci dobili s protupožarne osmatračnice Montokuc u Nacionalnom parku, koja ima 24 satno dežurstvo.
S obzirim da je noćas zabilježeno više udara groma, koji za sad nisu rezultirali pojavom otvorenog plamena, područje parka će se i dalje detaljno motriti", stoji u njihovom priopćenju. 

Popularni Članci