NE ZNAJU ZA KORONU Lastovo bez ijednog zaraženog: 'Samo treba držati distancu'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: IB
Otočani su na izolaciju naviknuli. Lastovo - odsječen od svijeta i sam za sebe svojevrsna karantena. Otok je to kojeg je korona zaobišla. 

Imaju 760 stanovnika, a nijedan slučaj zaraze od početka pandemije do danas. RTL-ov dopisnik je ugostitelj Marčelino Simić koji se javio s Lastova.

"Čini sretnog mene i svi ovdje na Lastovu što je usprkos tome što je prošlo 15 tisuća ljudi nitko nije zaražen i nitko nije imao covid. To je čudo. Moj zaključak je je da ako se iole malo drži distance nema korone. Život je kao da nema korone, a držimo se pravila i to je jedna od razloga zašto je Lastovo korona fee", kazao je Simić.

Mogu se pohvaliti i dobrom sezonom. "Ja osobno i nadam se moji sumještani lastovci sam ostvario svoj prošlogodišnji promet, da nije bilo lockdowna u trećem mjesecu nadmašio bi prošlu sezonu", dodao je Simić.

Kad su nazvali šeficu kriznog stožera na Lastovu da im kaže u čemu je njihova tajna, rekla je da ne želi da spominju Lastovo, da im zabranjuje da tu priču rade, da o tome ne žele razgovarati, i da treba poštivati stožer. 

Popularni Članci