MUP istražuje tko dijeli slike policajke koja je prijavila seksualno uznemiravanje

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U zatvorenoj Facebook grupi podrške načelniku policijske postaje u Grudi Matku Klariću, kojem je služba unutarnje kontrole MUP-a otkrila da vezano za njega postoje slučajevi seksualnog uznemiravanja i spolne diskriminacije, dijele identitet jedne od policajki koja ga je navodno prijavila.

Podsjetimo da se protiv Klarića na disciplinskom sudu po tim prijavama vodi postupak zbog sumnje u počinjenje više težih povreda službene dužnosti, a ročište u tom predmetu se održava danas. Postupak je pokrenuo njegov nadređeni, načelnik dubrovačke policije, i to nakon nalaza Službe unutarnje kontrole.

Zatvorena grupa podrške načelniku Klariću na Facebooku broji više od 1300 članova, a velika većina njih otvoreno vrijeđa policajke koje su navodno prijavile ovog načelnika.

Fotografija policajke koja je navodno prijavila njima omiljenog načelnika policije uklonjena je nakon nekog vremena uz objašnjenje da su to morali napraviti kako im "ne bi zatvorili grupu". No jedna od administratorica ih dijeli u privatnim porukama onom tko to zatraži, piše Index

Na konferenciji za medije Stožera ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je cijeli slučaj. Na upit istražuje li policija tko dijeli fotografije policajke na Facebooku odgovorio je potvrdno.

"Koliko znam, policija ima saznanja o dijeljenju fotografije jedne od prijaviteljica, policija to provjerava. Utvrđeno je da nijedna zbog toga nije imala neugodnosti i tako treba i ostati", rekao je Božinović.

"Diskrecijska je odluka načelnika policijske uprave o disciplinskom postupku. Danas je to počelo i u redu je da pričekamo da se to obavi.

Prosvjed nije bio prijavljen. Dubrovačka policija će nakon što utvrdi tko je organizator poduzeti mjere iz svoje nadležnosti, sukladno zakonu o zaraznim bolestima", dodao je Božinović.

Popularni Članci