Mališani s Mljeta oduševljeni tehnikom pletenja rukama (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: M.M.
Povodom 60. rođendana JUNP Mljet u suradnji s Galerijom “Stara skula”, Općinom Mljet i Ministarstvom kulture održana je edukativna radionica održivog pletenja u Galeriji “Stara skula” od 15. do 18. listopada. Radionica je održana nastavno na suradnju koja je započela dizajnerica Mihaela Marković s projektom Nimfa Calypso što je rezultiralo prvim hrvatskim suvenirom održivog dizajna.

Na radionici je u tri dana sudjelovalo ukupno 40 polaznika, od čega 35-ero djece što je veliki uspjeh s obzirom da škola ima 50-tak učenika i učenica. Djeca su pletenjem rukama bila oduševljena jer je riječ o jednostavnoj tehnici koju im je tekstilna dizajnerica Mihaela Marković prenijela te su oni relativno brzo dobili prve rezultate, što ih je samo potaknulo da stvaraju i dalje.

Među djevojčicama posebno se istaknula Stela Nikolić, učenica 3. razreda, čiji su radovi odskakali od ostalih i po dizajnu i po uporabnoj vrijednosti. Napravila je mali ruksak od gume te košaru za igračke koristeći kombinacije poliesterskih traka i gume u raznim bojama, vješto ih kombinirajući tako da je krajnji rezultat zaista bio zadivljujući.

Djeca su kolektivno izrazila želju za ponovnom radionicom u skorijem periodu, tako da se nadamo da ova prva mljetska radionica neće biti i poslj

Popularni Članci