REKORDNE BROJKE ZARAŽENIH Imamo 142 novooboljela, preminula jedna žena iz Dubrovnika, stigao nam i južnoafrički soj

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 142 nova slučaja zaraze koronavirusom (70 utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o 40 osoba iz Metkovića, 35 iz Dubrovnika, 15 iz Župe dubrovačke, 13 iz Ploča, devet iz Konavala, osam iz Korčule, pet iz Kule Norinske, po četiri iz Blata i Vele Luke, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Opuzena, Pojezerja, Slivnog, Smokvice i Stona te tri osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno su zaražene 72 muške i 70 ženskih osoba, a 92 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1931.).

Izliječene su 72 osobe: 24 iz Dubrovnika, po devet iz Metkovića i Orebića, po šest iz Ploča i Župe dubrovačke, po tri iz Blata, Korčule, Lumbarde i Pojezerja, dvije iz Konavala te po jedna iz Kule Norinske, Stona, Trpnja i Vele Luke.

Prvom dozom cijepljeno je 11.576 osoba, a drugom dozom 2.139 osoba. Prema rezultatima sekvencioniranja za obrađenih 31 uzorak, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji do sada je zabilježeno 17 slučajeva britanskih sojeva i jedan južnoafrički. Južnoafrički soj je isto brže šireći soj, koji vjerojatno ne uzrokuje teže oblike bolesti, ali na njega cjepiva slabije djeluju.

U posljednja 24 sata obrađeno je 479 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 53 687 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 66 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su pet na invazivnoj, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 1292 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije (dva na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 571 kršenje mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Popularni Članci