Bogata povijesna baština Mljeta

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U srijedu i četvrtak, 8. i 9. rujna održana je dvodnevna manifestacija Legende otoka Mljeta u sklopu koje su stanovnici i posjetitelji otoka Mljeta mogli naučiti više o bogatoj povijesnoj baštini Mljeta.

Događanja su podijeljena u dva dijela. U srijedu, 8. rujna od 17.30. do 19.30 u Uvali Sutmiholjskoj održana je kratka predstava s nimfom Kalipsom i grčkim junakom Odisejem u glavnim ulogama. U četvrtak 9. rujna u Polačama od 10 do 12 h posjetitelji su imali priliku upoznati ilirsku kraljicu Teutu i oličenje Mljeta – Melitu dok je na otoku Sv. Marija u 20h održana predstava „Povijesne niti Ogigije“ nakon čega su posjetitelji mogli uživati u zakusci i glazbi uživo.

Kroz dva dana su oživjeli duhovi nekadašnjih stanovnika Mljeta kao što su nimfa Kalipso, Odisej, morske sile, Iliri i gusari, sv. Pavao, moćna kraljica Teuta, furešti i još poneki posjetitelj iz prošlosti..

Dvodnevno druženje mitskih likova, stanovnika i posjetitelja održano je u sklopu projekta Unaprjeđenje sustava održivog upravljanja, turističke valorizacije i interpretacije prirodne baštine na području NP Mljet – MLJET – ODISE(J)A MEDITERRANEA, kojeg su sufinancirali Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt za cilj ima optimizirati posjećivanje Nacionalnog parka, podići svijest o prirodnim i kulturnim vrijednostima zaštićenog područja te doprinijeti ekonomskoj dobrobiti lokalne zajednice i održivom razvoju otoka Mljeta kroz unaprjeđenje sustava posjećivanja, posjetiteljske infrastrukture i edukacijskih programa u NP Mljet.

Popularni Članci