'

Kreće energetska obnova Doma za starije osobe u Korčuli

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
Dubrovačko-neretvanska županija temeljem provedenog postupka javne nabave ugovorila je izvođača radova na energetskoj obnovi zgrade Doma za starije osobe Korčula.

S firmom Deltron d.o.o. iz Splita potpisan je Ugovor o izvođenju radova na navedenom objektu u vrijednosti 422.858,00 eura s PDV-om. Prethodno je izrađena projektno tehnička dokumentacija, a ugovoren je i stručni nadzor nad građevinskim radovima kako bi se osiguralo da svi radovi budu izvedeni kvalitetno i sukladno pravilima struke.

Projektom energetske obnove Doma za starije osobe Korčula sanirat će se krovište koje će se toplinski izolirati i izvesti svi završni slojevi, izradit će se nova fasada ETICS fasadnim sustavom od mineralne vune, izvesti će se potrebni limarski radovi, zamijenit postojeća rasvjeta novom, ugradit dizalica topline i solarni kolektori na krovu zgrade, a sanirat će se i oštećeni elementi nosive konstrukcije zgrade. Predviđeno trajanje građevinskih radova je 10 mjeseci.

Dom za starije osobe Korčula, kapaciteta za 42 osobe pruža usluge skrbi izvan vlastite obitelji starijim osobama koje ne mogu same ili uz pomoć obitelji voditi brigu o svojim zdravstvenim, psihofizičkim, socijalnim i drugim potrebama, zbog starosti, bolesti, loših socijalnih uvjeta i slično. Energetskom obnovom zgrade omogućit će se učinkovitije korištenje energije, a samim tim ostvariti uštede na troškovima za istu, ali i korisnicima omogućiti kvalitetniji i ugodniji boravak u objektu.

Projekt energetske obnove Doma za starije osobe Korčula najvećim dijelom financirat će Dubrovačko-neretvanska županija, dok je dio sredstava u iznosu 67.500,00 eura osiguran kroz Program razvoja otoka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Popularni Članci