Korčulanski parovi obnovili bračne zavjete (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Mile Perdija/Župa Pupnat
Bračni parovi i drugi vjernici župa Korčulanskog dekanata okupili su se u četvrtak 9. ožujka u župi Gospe od Sniga u Pupnatu na biskupijskoj proslavi Dana života i Dana braka koju priređuje Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije u suradnji s dekanatima.

Obilazimo biskupiju po dekanatima i molimo za život, brak i obitelj, kazao je na početku euharistijskog slavlja predvoditelj dubrovački biskup mons. Roko Glasnović pozdravljajući okupljene bračne parove, svećenike, redovnice i vjernike Korčulanskog dekanata koji su došli na susret moliti na ove i druge nakane. Naglasio je kako su i sakrament svetog reda i sakrament ženidbe – sakramenti služenja. „Isus nas poziva služiti drugima“, kazao je.

Na misnom slavlju bračni parovi su obnovili svoje bračne zavjete, a na kraju mise predvoditelj slavlja biskup Glasnović s dekanom don Franom Kurajom podijelio je uspomene na ovaj događaj bračnim parovima koji ove godine proslavljaju srebrni i zlatni bračni jubilej. Ostali supružnici na dar su dobili sliku Svete Obitelji. Slavlje i druženje nastavljeno je uz čašćenje u obližnjem Domu kulture, piše Dubrovačka biskupija. 

Popularni Članci