JAVNI POZIV Traže se pomoćnici u nastavi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: os-lapad-du.skole.hr
Dubrovačko-neretvanska županija objavila je javni poziva za prijavu kandidata za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija u 2014/2015. školskoj godini.

Dubrovačko-neretvanska županija nositelj je projekta „Zajedno možemo sve!“ prijavljenog na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pod nazivom 'Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama' iz Operativnog programa 'Razvoj ljudskih potencijala' 2007.-2013.

Projektom će se izravno utjecati na povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija.

Za postupak odabira pomoćnika u nastavi biti će zaduženo Povjerenstvo za odabir pomoćnika u nastavi koje će Zaključkom imenovati Župan Dubrovačko-neretvanske županije.

Projektom je planiran odabir i zapošljavanje nezaposlenih osoba u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija kojima je kroz projekt odobreno financiranje pomoćnika u nastavi, a prema tablici koja se nalazi u prilogu ovog Javnog poziva.

S odabranim kandidatima škole će zaključiti Ugovor o radu na određeno vrijeme do 10 mjeseci, na nepuno radno vrijeme (prema rasporedu koji se nalazi u prilogu ovog Javnog poziva), a cijena sata rada pomoćnika iznosi 25,00 kuna po satu (neto) i sva pripadajuća porezna davanja i doprinosi, te novčana naknada u iznosu do 400,00 kuna mjesečno za troškove prijevoza na rad.

Osnovna zadaća pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama je pružanje neposredne podrške u razredu učenicima s teškoćama, pomoć u uključivanju u razredni kolektiv, savladavanje socijalno psiholoških prepreka i nastavnih sadržaja.

Odabrani kandidati dužni su pohađati program uvođenja u rad s učenicima s poteškoćama koji će biti organiziran tijekom prva dva mjeseca od dana početka provedbe projekta u organizaciji Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Dubrovačko-neretvanske županije.

Pravo prijave na ovaj Poziv imaju kandidati koje ispunjavaju sljedeće uvjete:

- najmanje završena četverogodišnja srednja škola
- da se nalazi u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje
- da protiv kandidata nije pokrenut kazneni postupak 

Prednost imaju kandidati koji su završili studije na edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetima.

Uz pisanu prijavu kandidati su dužni priložiti:

1. Životopis
2. Dokaz o stečenoj stručnoj spremi (preslika svjedodžbe ili diplome)
3. Uvjerenje o nekažnjavanju (ne starije od 6 mjeseci, preslik)
4. Dokaz da se vodi u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (ne stariju od 3 mjeseca)
5. Nazive škola u kojima su voljni obavljati posao pomoćnika u nastavi prema vlastitoj preferenciji (sukladno popisu škola koji se nalazi u prilogu ovog Javnog poziva).

Nepravodobne i nepotpune prijave neće biti razmatrane, a kandidati koji su poslali urednu prijavu, te koji zadovoljavaju tražene uvjete, bit će pozvani na testiranje koje će provesti Hrvatski zavod za zapošljavanje. 

Popularni Članci