Pomozite Dubrovkinji Jeleni Mušćet ispred koje je velika borba za život

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Video
Dubrovčani su pokrenuli humanitarnu akciju za pomoć u liječenju Jelene Mušćet koja je u studenom prošle godine prilikom vožnje biciklom u društvu supruga doživjela srčani arest. Od tog trenutka je krenula njena velika borba za život, a u komi je provela 33 dana. 

Troškovi liječenja su ogromni, Jelenina obitelj financijski je iscrpljena, a njena sestra javnosti se obratila pismom u koje navodi kako je svaka pomoć dobrodošla. Za početak je cilj skupiti 50.000 kuna kako bi Jelena mogla nastaviti s rehabilitacijom uz nadu da će jednog dana opet samostalno hodala.

- Jeleni je dijagnosticirana spastična tetraplegija uz jake kontrakture na svim zglobnim razinama ruka i noga, prikovana je za neurološka invalidska kolica i ovisna o pomoći drugih osoba. Da bi se ponovno vratila na noge, potrebne su svakodnevne vježbe fizioterapeuta te mnogobrojne operacije. Troškovi sestrinog liječenja su veliki: počevši od lijekova koji joj se kupuju (pije 20 komada dnevno), različitih biljnih preparata koji pije za smanjenje grčeva, govor, gutanje do pelena koje treba kupiti jer ono što dobije od HZZO je nedovoljno - piše njezina sestra, a prenosi Dalmatinski portal.

Dodaje kako svakog dana s Jelenom vježbaju dva fizioterapeuta od kojeg jednog plaća HZZO dok drugog plaćaju oni 200 kuna na sat. 

- Nedavno smo je vodili u privatnu polikliniku u inozemstvo gdje joj je urađena fibrotomija po Ulzibatu koja nas je koštala oko 3.500 eura (operacija + putni troškovi). Budući da je sestra težak slučaj, malo je onih fizioterapeuta koji su voljni raditi s njome te se jedan ponudio i garantira da će staviti na noge za 50.000 kn bez smještaja u roku tri mjeseca - objavila je Ivana Čučuk, Jelenina sestra. Svi ljudi koji to žele mogu pomoći uplatom na neki od sljedećih računa - stoji u objavi.

Uplate za Jelin korak:

Žiro račun
Jelena Mušćet
IBAN: HR9524840083115814597
Raiffeisen banka

Devizni račun
Jelena Mušćet
IBAN: HR0224840083190015451
Raiffeisen banka

Popularni Članci