Dobroslavić na 24. Susretu ribara Hrvatske obrtničke komore

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Župan Dobroslavić ovom je prilikom istaknuo kako Dubrovačko-neretvanska županija ima dugu povijest ribarstva i marikulture te podsjetio kako su u tijeku dva velike županijska projekta izgradnje ribarskih luka u Vela Luci i Dubrovniku.

”Ova županija se možda danas ne oslanja toliko na ribanje, ali imamo snažne veze s ribarstvom i marikulturom. Tradicionalno smo vezani za ribanje i uzgajanje školjaka, a ovdje posluje i farma za uzgoj. Imamo potencijal za širenje takvih poslova. U našoj županiji je organiziran vrlo kvalitetan FLAG, radimo novu Studiju u Malostonskom zaljevu koja će odrediti daljnji razvoj marikulture u tom dijelu. U planovima imamo i dvije ribarske luke vrijedne 60 milijuna kuna, one će zasigurno pomoći kvalitetnijem poslovanju svih naših ribara”, rekao je župan Dobroslavić.

Na otvorenju skupa su nazočili i pomoćnik ministrice poljoprivrede Ante Mišura, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, biskup dubrovački Mate Uzinić, član Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a i predsjednik Ceha za ribarstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Oberan, predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu Hrvatske obrtničke komore Robert Momić te drugi uzvanici, izvijestili su iz Županije. 

Popularni Članci