DOBRA VIJEST Tarace kafića i restorana u Dubrovniku i okolici od ponedjeljka bi mogle biti otvorene!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Županijski stožer Dubrovačko - neretvanske županije zatražio je od Nacionalnog stožera otvaranje vanjskih ugostiteljskih prostora.

Od Janjine do Konavala od idućeg ponedjeljka otvorit će se tarace kafića i restorana nakon gotovo četiri i pol mjeseca!

Načelnik stožera civilne zaštite Joško Cebalo kazao je kako su odlučili uputiti Nacionalnom stožeru prijedlog o donošenju odluke o promjeni nužnih epidemioloških mjera u DNŽ.

- Od općine Konavle do Janjine tražit ćemo usklađivanje odluke koja je na snazi u Hrvatskoj, a odnosi se na dopuštanje rada ugostiteljskih objekata na taracama s tim da će se ograničiti radno vrijeme od 7 do 19 sati. Za ostatak DNŽ, dolinu Neretve, Korčulu, Orebić i Trpanj, ostaje odluka da ostaju zatvorene tarace - pojasnio je Cebalo.

Županijski stožer je uputio i prijedlog o radu škola.

- Uputili smo preporuke osnivačima škola pa tako u Dubrovniku, Župi i Konavlima osnovne škole idu prema modelu B, dok srednje škole ostaju na modelu C, osim završnih razreda. To ne uključuje Neretvu jer tamo je lošija epidemiološka situacija pa će nastava biti online. Vezano za područje Pelješca i Korčule, preporuka je da se ide prema modelu A jer su manje škole- kazao je Cebalo.

Navedene odluke bi trebale biti u primjeni od ponedjeljka.

Popularni Članci