Cebalo objasnio zašto se otvaraju tarace, premda brojke još nisu bajne

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Načelnik Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo za Dubrovački dnevnik je objasnio zašto je došlo do odluke o otvaranju kafića s taracama na području od Janjine do Konavala, uključujući i Dubrovnik, premda brojke i dalje nisu zadovoljavajuće. 

Tako je danas na području Županije zabilježeno nešto više od 90 novozaraženih, dan prije ih je bilo nešto više od 80, a prije tri dana novih je slučajeva bilo 139. 

"Kao što ste vidjeli, odluka se ne odnosi na cijelo područje Županije. Do nje je došlo zbog toga što više od 20 dana imamo stalni pad novozaraženih na širem dubrovačkom području, stoga je procjena epidemiologa da se odluka za dio Županije može uskladiti s onom koja je na snazi na nacionalnoj razini, no i dalje je nešto rigoroznija u odnosu na ostatak županija na Jadranu," izjavio je Cebalo te podsjetio kako je radno vrijeme kafića ograničeno, a i dalje je na snazi odluka prema kojoj na javnim okupljanjima može prisustvovati do 15 osoba, a privatnim do osam iz najviše dva kućanstva. 

Odluka o otvaranju taraca kafića se ne odnosi na Dolinu Neretve gdje se bilježi rast novooboljelih, kao ni na Korčulu gdje je stanje nešto bolje nego u Neretvi, no rast ipak postoji. 

IBM

Popularni Članci