Budi kotačić promjene uz Centar za poduzetništvo!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije podrška je sadašnjim i budućim poduzetnicima, na način da prepoznajući njihove potrebe svoje djelovanje usmjerava u pravcu regionalnog razvoja malog i srednjeg poduzetništva. No, pandemija koronavirusa uzdrmala je same temelje našeg društva te je podrška poduzetnicima bila važnija nego ikada, budući da su upravo mali i srednji poduzetnici nositelji gospodarstva i održivog razvoja.

Tako je u proteklom razdoblju Centar za poduzetništvo bio među prvim poduzetničkim potpornim institucijama u Hrvatskoj koja je započela s osmišljavanjem i održavanjem webinara, a o temama se odlučivalo prateći potrebe poduzetnika i predviđajući trendove u interesima za edukacijama. Primjerice, prezentirane su sve dostupne mjere koje su poduzetnicima stavljene na raspolaganje, poduzetnici su informirani o načinima pokretanja vlastitog poslovanja, razvoju održivih poslovnih aktivnosti, intelektualnom vlasništvu, poreznim reformama, prijenosu poslovanja.

U suradnji s priznatim hrvatskim stručnjacima, Centar za poduzetništvo je organizirao opsežne edukacije, uključujući Facebook i Instagram oglašavanje, SEO optimizaciju, Google Ads, pozicioniranje i prodaju proizvoda i usluga, ali i osobno brendiranje. U seriji radionica pod nazivom “Kriza kao prilika” predstavljeni su primjeri dobre prakse, gdje su uspješne poduzetnice iz naše županije pokazale svoje viđenje i načine iskorištavanja Covid krize za napredak u poslovnom smislu. Nadalje, Centar je jedna od dvije potporne institucije u Hrvatskoj koja odrađuje virtualne radionice u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje na temu „Pokreni svoj posao“.

Tako je od početka online aktivnosti na radionicama sudjelovalo više od 1500 poduzetnika i onih koji to namjeravaju postati, lokalno, ali i nacionalno.

Upravljajući Poduzetničkim inkubatorom u Dubrovniku i Pločama, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, korisnicima inkubacije Centar je odobrio dodatne pogodnosti korištenja prostora te smo ponosni na činjenicu da je popunjenost Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik 100 posto. U Poduzetničkom inkubatoru u Pločama su zakupljeni svi proizvodni prostori, a otvoren je javni poziv za tek dva slobodna uslužna prostora.

Uz vođenje dvaju poduzetničkih inkubatora te online aktivnosti, tijekom restrikcijskih mjera uredi Centra za poduzetništvo ostali su otvoreni za sve kojima je trebao savjet ili pomoć u pokretanju, održavanju ili razvoju poslovanja. Tako su djelatnici Centra za poduzetništvo napisali brojne poslovne planove, asistirali u prijavama za Covid 19 kredite i mjere, prijavljivali mjere za OPG-ove, inovacijske vouchere, ali i druge dostupne poticaje za MSP-ove.

Nastavljeno je i provođenje aktivnosti projekata iz EU fondova kojima je Centar nositelj ili partner u provedbi, pa je, između ostalog, u sklopu projekta „Poboljšanje konkurentnosti MSP-ova” izrađena besplatna aplikaciju Paush App, koja omogućuje obrtnicima paušalistima jednostavno i pregledno samostalno vođenje knjiga.

Pozivamo stoga sve zainteresirane i sve onima kojima je potrebna podrška Centra za poduzetništvo da se prijave za primanje obavijesti o planiranim radionicama i otvorenim natječajima. Također, Centar za poduzetništvo je na raspolaganju za informiranje i savjetovanje putem telefona 020/418-401, e-maila dcp@dcp.hr ili osobno na adresi u Dubrovniku, Vukovarska 16, IV kat.

Centar za poduzetništvo

Popularni Članci