BLAGDAN SV. TODORA Svečano obilježen Dan Grada Korčule

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo nazočili su Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Korčule, koja je povodoma Dan Grada i blagdana zaštitnika Grada Sv. Todora održana jučer u kino dvorani korčulanskog Centra za kulturu.

Zbog pandemije koronavirusa, ovogodišnja sjednica je održana u drukčijim uvjetima nego dosada, no, osim prigodnih obraćanja gradonačelnika i uzvanika, i ove su godine uručena priznanja dobitnicima nagrada Grada. Također, prije sjednice je održana i dodjela sportskih priznanja za 2019. godinu.

Pozdravne riječi svim okupljenima su uputili gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris, u ime svih otočkih načelnika i gradonačelnika načelnik Općine Lumbarda Igor Kršinić te župan Nikola Dobroslavić. Župan Dobroslavić ovom je prilikom gradonačelniku, predsjedniku Gradskog vijeća, svim nazočnim vijećnicama i vijećnicima te svim Korčulankama i Korčulanima uputio čestitke povodom Dana Grada. U svom govoru župan je, među ostalim, istaknuo kako je Korčula dobro vođen grad, grad koji je biser u ogrlici ove županije.

Tradicionalnu morešku Korčulani su, unatoč izmijenjenom programu, i ove godine pogli pratiti, ali uživo online, u izvedbi KUD-a Moreška, a misa i procesija u čast sv. Todoru održane su u poslijepodnevnim satima.

Popularni Članci