'BEZ AVIOPROMETA NEĆE BITI BOLJE NEGO PROŠLE GODINE' Bivši ministar turizma o sezoni i važnosti letova za jug Hrvatske

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Gari Cappelli bio je ministar turizma, u aktualnom sazivu sabora je HDZ-ov zastupnik, a na skorim lokalnim izborima stranka ga kandidira za župana Primorsko-goranske županije.

Za "covid-putovnice" podsjetio je na prilike uoči turističke sezone u ljeto 2020.

"Hrvatska je bila prva koja je prošle godine, neću reći, izmislila, ali skrojila propusnicu digitalnog karaktera. Ministarstvo turizma i MUP napravili su posebne žute linije prolaza, tako da su svi turisti unaprijed znali koja im je najbliža ruta do odredišta, gdje uzeti gorivo", kazao je i dodao: "Mi smo u svakom trenutku znali gdje se nalazi koji turist. To je dalo dodatnu sigurnost turistima, zato ih je bilo oko 50 posto."

Cappelli je rekao i to da nije na mjestu prošlogodišnje rezultate turističke sezone uspoređivati s 2019., koja je bila rekordna, nego s onom iz 2018., zato što se 2019. mnogo toga dobrog poklopilo. Za sezonu 2021. rekao je da je za Hrvatsku važno da profunkcionira aviopromet.

"Bez avioprometa jug Hrvatske, Dubrovnik i većim dijelom Split, neće imati ništa bolje rezultate nego prošle godine."

Voditeljica je podsjetila da nemali broj turističkih radnika strepi da se nedovoljno brzo pripremamo za sezonu, da su drugi već daleko odmakli, na što je bivši ministar turizma odgovorio:

"Prošle godine u ovo doba slična pitanja i kritike išli su i meni, govorilo se da je Grčka pripremljenija, da se pripremaju Sardinija i drugi."

Rekao je da su neke od tih kritika bile dobronamjerne, neke da nisu bile takve, ali u svakom slučaju:

"Na kraju Grčka nije imala ni 20 posto onoga što je imala 2019.", kazao je Cappelli prenosi Index.

Popularni Članci