BAČIĆ OTKRIO Poznato kad će se održati izbori u HDZ-u

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Salvia
"HDZ će nova vodstva općinskih i gradskih organizacija birati 22. studenoga, a županijska vodstva 6. prosinca", rekao je predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Branko Bačić nakon sastanka o cestovnoj povezanosti DNŽ na kojem je sudjelovao.

- Kao što znate, HDZ je daleko najjača stranka u zemlji. Statutom su previđeni unutarstranački izbori koje smo zbog problema ovog proljeća zaustavili. Sad želimo čelnicima naših temeljenih ogranaka, ali i lokalnih i županijskih organizacija dati novi legitimitet  zbog lokalnih izbora koji slijede.  Pogotovo jer su svi predsjednici organizacija izvan mandata. Meni je istaknuo mandat u svibnju, prema tome držim da je potrebno organizirati izbore. - kazao je Bačić.

Na pitanje hoće li se on ponovo kandidirati, Bačić je odgovorio kako će još odlučiti o tome.

- Nitko nije nezamjenjiv. Ali naša organizacija je odlična. Od 22 jedinice lokalne samouprave u županiji, mi imamo 17 čelnih osoba. Nema bojazni da će HDZ ponovo polučiti sjajan rezultat. - kazao je on.

Na pitanje hoće li HDZ ponovo predložiti Nikolu Dobroslavića za župana, rekao je da će se sve odluke još donijeti na tijelima stranke.

Popularni Članci