Vučurević slobodno ide u Haag

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.seebiz.eu
Bivši gradonačelnik Trebinja koji je u više navrata izjavio kako će 'topovima doći do ljepšeg i starijeg Dubrovnika', imat će 'slobodan prolaz' do Haaga i to na zahtjev nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

U priopćenju iz Haaškog tribunala navodi se da 'slobodan prolaz' podrazumijeva prolazak Božidara Vučurevića ka i u Nizozemskoj i to isključivo u svrhe svjedočenja, kao i na njegov povratak u BiH, što znači da svjedok neće biti uhićen ili pritvoren niti će njegove osobne slobode biti podvrgnute bilo kakvoj drugoj restrikciji, fizičkoj ili pravnoj, prenosi portal Trebinje.

Odluka o 'slobodnom prolazu' odnosit će se i na period pred odlazak svjedoka iz BiH u Nizozemsku, tijekom prolaska kroz BiH, po dolasku i tijekom cijelog boravka u Nizozemskoj, kao i tijekom povratka u BiH.

Karadžić je ranije tražio od suda da izda nalog za slobodan dolazak Božidara Vučurevića, bivšeg gradonačelnika Trebinja, kako ne bi bio uhićen na putu u Haag, gdje bi se idućeg mjeseca trebao pojaviti kao svjedok obrane. Karadžić je nalog zatražio zbog optužnice koja je protiv Vučurevića podignuta u Hrvatskoj, a kao svjedok obrane, on bi se trebao pojaviti 25. ožujka.

Božidar Vučurević je bio član Glavnog odbora SDS-a i predsjednik Kriznog štaba općine Trebinje.

Popularni Članci