'

UN se ipak nije ispričao zbog „Marša na Drinu“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: bestdelegate.com
Glasnogovornik glavnog tajnika UN-a Martin Nesirky jučer je ponovio kako izražava žaljenje svima koje je pogodila srpska ratna pjesma „Marš na Drinu“, a koja se našla na repertoaru na proslavi pravoslavne Nove godine, koju je u UN-u organizirao Vuk Jeremić.

Kako je isprika u Nesirkyjevom govoru izostavljena, dopisnik Tanjuga zamolio ga je da precizira je li se Ban Kii – Moon ispričao, na što je glasnogovornik ponovno nedefinirano izjavio kako „može jedino ponoviti da izražava žaljenje ako su se neki našli povrijeđenima“.

Vuk Jeremić također tvrdi kako do isprike nije došlo. „Takvo nešto glavni UN-ov tajnik nikad ne bi dozvolio jer bi to značilo uvredu za srpski narod“, donosi Radio Sarajevo. Drugačijeg mišljenja je dugogodišnji dopisnik iz sjedišta UN-a Erol Avdović koji kaže kako je razgovarao s određenim diplomatima koji takvo nešto smatraju nedopustivim, budući da su se pod tom pjesmom radile strahote nad žrtvama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kosova. Naime, sama pjesma bila je unaprijed najavljena, među ostalih deset koje će se izvoditi na proslavi, a naslovi su tiskani u službenom programu UN-a.
 

Popularni Članci