test

ZRAKOPLOVNA INDUSTRIJA U PROBLEMIMA Lufthansa otkazuje 900 letova zbog nedostatka osoblja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marijana Matulović
Lufthansa, vodeći njemački avioprijevoznik, otkazuje gotovo 1000 letova tijekom ljeta jer ne može pronaći dovoljno osoblja.

Avioprijevoznik je otkazao oko 900 domaćih i europskih letova na kratkim udaljenostima koji su prvotno trebali polijetati iz svojih čvorišta u Frankfurtu i Münchenu u srpnju, rekao je glasnogovornik kompanije za Insider.

Eurowings, jeftina zrakoplovna marka Lufthansa Grupe, također je bila “prisiljena izbaciti nekoliko stotina letova iz sustava kako bi stabilizirala svoju uslugu za srpanj”, rekao je glasnogovornik.

Iako se putnici vraćaju na nebo kako potražnja za odmorom i poslovnim putovanjima raste, “infrastruktura još nije u potpunosti obnovljena”, rekao je glasnogovornik.

“Cijela zrakoplovna industrija, posebice u Europi, trenutno pati od uskih grla i nedostatka osoblja”, nastavio je glasnogovornik. “Ovo se odnosi na zračne luke, kontrolu zračnog prometa, kao i na zračne prijevoznike.”

Avioprijevoznici su se borili da uravnoteže broj osoblja s varirajućim brojem ljudi koji žele letjeti. Avioprijevoznici, uključujući Delta, JetBlue, Aljasku i British Airways, ograničili su svoje ljetne rasporede zbog rastuće potražnje i izazova s ​​osobljem.

Popularni Članci