ŽESTOKI SUKOBI U CRNOJ GORI Letjeli suzavci i šok bombe, čuli se rafali, ima ozlijeđenih

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ustoličen je jutros u povijesnoj vjerskoj prijestolnici Crne Gore usprkos protivljenju nekoliko tisuća prosvjednika koji su dva dana držali blokirane ceste prema Cetinju.

Mitropolit Joanikije i patrijarh srpski Porfirije na Cetinje su došli helikopterom i u pratnji specijalne policijske jedinice, dok su istodobno policijske snage u samom središtu crnogorske prijestolnice i na cestama razbijali barikade i prosvjede koristeći se suzavcem i šok-bombama. Prosvjedi jasno pokazuju napetosti u Crnoj Gori između stanovnika koji zagovaraju tješnje veze s Beogradom i Crnogoraca koji se tome protive, piše Index

Ustoličenju su prethodili incidenti u kojima je, prema službenim podacima, ozlijeđeno sedam policajaca, a desetak prosvjednika zatražilo je medicinsku pomoć.

Također, uhićeno je i 14 osoba, a među njima savjetnik za sigurnost predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Veselin Veljović, koji je, kako pokazuje snimka objavljena na internetu, u jednom trenutku nasrnuo na policajce.

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je napad na policiju napad na državu.

"Sve što se događalo jučer i danas na Cetinju je pokušaj terorističkih akcija. Potpuno je jasno da su nalogodavci i organizatori najviše rukovodstvo DPS-a u suradnji s organiziranim kriminalnim grupama kojima će država stati na put", napisao je Krivokapić na Twitteru.

S druge strane, zastupnik Demokratske partije socijalista (DPS) i bivši premijer Duško Marković rekao je da je Krivokapićeva vlada uvela državu u sukobe i uzrokovala najveće posrnuće Crne Gore.

"Vlada je jutros, bezobzirno napadajući mirne građane i njihovo pravo da slobodno prosvjeduju, uvela državu u sukobe i uzrokovala najveće posrnuće Crne Gore. Rane, ožiljci, suze i povrijeđeno dostojanstvo ljudi bit će svakodnevna mora nalogodavcima ovog beščašća: predsjednika i potpredsjednika vlade koji snose svu odgovornost za ove nemile događaje i nesumnjivu uzurpaciju ingerencija kroz prekoračenje ovlasti", napisao je Marković na Twitteru.

Popularni Članci