test

Zbog ovog prometnog pravila kažnjavaju pješake u iznosu od 350 eura

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Batinić
Brojni cestovni prometni propisi osiguravaju red u Njemačkoj. Pješaci također mogu počiniti prekršaje za koje mogu dobiti visoku novčanu kaznu.

Promet na njemačkim cestama reguliran je takozvanim cestovnim prometnim propisima. Ipak, redovito se krše bezbrojna prometna pravila. Ne samo od strane vozača i biciklista, nego i od pješaka. A to može biti prilično skupo, piše Fenix magazin.

Prekoračenje brzine jedan je od najčešće bilježenih prometnih prekršaja na cestama u Njemačkoj.

Uvidom u zakon uočit ćete kako se najstrožije kažnjava vožnja u alkoholiziranom stanju, pišu njemački mediji. Prekršiteljima prijeti novčana kazna do 3.000 eura i zatvorska kazna do pet godina.

Kazne za pješake su blaže, ali i oni kao i svi drugi sudionici u prometu, moraju poštovati prometna pravila. Za ovu skupinu sudionika u prometu, kazna za prekršaje je relativno niska, ako se uspoređuju s kaznama za vozače osobnih vozila.

Na primjer, pješaci koji prelaze barijere ili se kreću prometnom trakom, iako postoji nogostup mogu biti kažnjeni s pet eura.

Prolazak preko crvenog svjetla na semaforu ili hodanje po autocesti može biti kažnjeno kaznom od deset eura. Zasad kazne djeluju prilično jeftino.

Ali nisu svi prometni prekršaji jeftini. Jedan prometni prekršaj može biti jako skup za svakog pješaka, ali i opasan. Naime, pređete li pružni prijelaz kao pješak ili biciklist unatoč zatvorenoj rampi na pružnom prijelazu, očekuje vas kazna u visini od 350 eura.

Popularni Članci