test

Zbog nestašice radne snage Lufthansa otkazuje tisuće letova

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa otkazala je u srpnju dodatnih 2.200 letova iz u Frankfurta i Münchena, istaknuvši nestašicu radne snage zbog većeg broja zaraženih covidom 19.

Prije dva tjedna kompanija je izvijestila da će u srpnju otkazati 900 letova. U četvrtak se najavili da će "u sustavu otkazati daljnjih 2.200 od ukupno 80.000 letova".

"Otkazani će biti u prvom redu domaći njemački i letovi unutar Europe, ali ne oni na klasična odredišta za odmor, koji su dobro popunjeni u sezoni", poručili su iz zrakoplovne tvrtke, dodavši da bi mogli promijeniti i raspored letenja.

"Sustav su dodatno opteretili štrajkovi kontrolora leta, vremenske prilike i, posebno, veći broj radnika zaraženih covidom 19", objašnjavaju, prenosi Večernji

Putnici će biti odmah obaviješteni o otkazanom letu i dobit će, po mogućnosti, rezervacije za druge prikladne letove. Letovi unutar Njemačke do velikih zrakoplovnih luka mogli bi biti zamijenjeni željezničkom vezom, dodaju u Lufthansi.

I član grupe Lufthansa Bruxelles Airlines otkazao je ovog tjedna više od 300 letova zbog trodnevnog štrajka pilota i kabinskog osoblja koji je počeo u četvrtak. Radnici prosvjeduju protiv prevelikog radnog opterećenja i sve lošijih uvjeta rada. Štrajk je u glavnoj gradskoj zračnoj luci Bruxelles i u zračnoj luci Bruxelles South Charleroi zadao probleme nekoliko desetaka tisuća putnika.

Popularni Članci