Zaraza u tvornici za preradu ribe Žuvela HB , koronavirus ima 50 radnika iz Ljubinja i Trebinja

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dranatičan skok od 50 oboljelih od covida-19 potvrđen je testiranjem radnika u tvornici za preradu ribe kod Stoca u Hercegovini, zbog čega su pogoni zatvoreni, a vlasti hercegovačko-neretvanske županije pozvale su na jačanje mjera protiv širenja zaraze

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru testirano je 116 uzoraka na covid-19, od čega su čak 54 bila pozitivno, izvijestio je županijski Krizni stožer.

Radi se o 50 osoba koji rade u Stocu, tri su osobe iz Mostara i jedna iz Čitluka. 

Svih pedeset osoba iz Stoca zaposlenici su tvornice za preradu ribe Žuvela HB. Ta je tvornica dio grupacije iz Hrvatske i bavi se preradom i proizvodnjom plave ribe, uglavnom srdela i inćuna.

U Stocu je 120 zaposlenih, od kojih je većina s područja Republike Srpske, Ljubinja i Trebinja, donosi Index.

Glasnogovornik Stožera civilne zaštite HNŽ-a Pero Pavlović rekao je da se provode epidemiološke aktivnosti poput izvida, utvrđivanja kontakata i testiranja.

Krizni stožer te županije zbog pogoršane epidemiološke slike pozvao je građane na oprez i pridržavanje propisanih mjera zaštite. Od općina je zatražio da pojačano provode inspekcijski nadzor u svim prostorima gdje se okuplja više osoba, a zdravstvenim ustanovama naređeno je aktiviranje kriznih planova pripravnosti i odgovora na pojavu covida-19 i uspostavu trijažnih punktova. 

Popularni Članci