Nijemci su proglasili ovu europsku državu područjem bez rizika od koronavirusa

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Otvorite Atlas/YouTube
Njemačke vlada je Hrvatsku stavila na crvenu listu, odnosno označila je rizičnim područjem za zarazu koronavirusom. 

To je sigurno udarac za pokušaj da se u Hrvatsku privuku turisti za Uskrs. Njemačke vlasti nisu zabranile svojim državljanima izlazak iz zemlje, vlada Angele Merkel zaključila je da je to ustavnopravno nemoguće, piše Index.hr.

Cijeli kopneni Portugal Njemačka je proglasila područjem "bez rizika". Samo se otok Madeira u Atlantiku još uvijek smatra rizičnim područjem.

Portugal je sa svojih oko 10.3 milijuna stanovnika privremeno imao najveći broj zaraza u svijetu u siječnju u pogledu broja stanovnika. Strogo zaključavanje koje je od tada prevladavalo se isplatilo. Prema najnovijim podacima zdravstvenog tijela EU ECDC, 14-dnevna incidencija sada je samo 60, što je najniža vrijednost u cijeloj Europskoj uniji. U siječnju je ta vrijednost još uvijek bila veća od 1600.

Ipak, Hrvatska se ne treba brinuti da će izgubiti rijetke njemačke uskršnje turiste u pravcu Portugala, jer njima nije dozvoljen ulazak u zemlju. To je utvrđeno novom uredbom portuglaske vlade od 28. ožujka i vrijedi najmanje do 15. travnja.

Popularni Članci