ALEKSANDAR VUČIĆ DAO INTERVJU 'Srbija ne krije podatke o nestalima, ako Hrvatska sumnja da se nalaze na nekom mjestu u roku 24 sata ćemo kopati'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: RTL
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao je intervju za hrvatski RTL.

Govorio je o novoizabranom patrijarhu Srpske pravoslavne crkve, o cijepljenju i razgovorima s Vladimirom Putinom i kineskim vlastima. Otkrio je i koje bi cjepivo odabrao, a govorio je i o mogućnosti proizvodnje cjepiva Sputnjik u Srbiji.

"Mi smo krenuli u nabavu cjepivu već u kolovozu, Ljudi misle da do padne s neba. Razgovarao sam s Putinom i kineskim predsjednikom, razgovarao sam s Englezima. Sutra čekamo AstraZenecino cjepivo", rekao je Vučić.

"Nisam razočaran u EU, to je nešto čemu Srbija teži, ali sam dovoljno iskusan da znam što i koliko možete očekivati od nekog. Mi ćemo uskoro biti prvi u Europi po cijepljenju", rekao je Vučić i otkrio da će se on cijepiti s kineskim cjepivom.

"U svibnju ćemo početi pakirati rusko cjepivo Sputnjik, a onda bi mogli i proizvoditi. Naši kapaciteti bi bilo 20 milijuna doza, ostatak bi dali regiji", rekao je.

Odnosi s Hrvatskom?

"Naši odnosi nikad neće biti laki. Ponosan sam na sastanke s Kolindom Grabar Kitarović. Ali ne mislim da je razumijevanje između Srba i Hrvata veće, ali se bar ne lažemo da se volimo najviše na svijetu", rekao je.

Nije problem da se uspoređujemo s Hrvatskom. Istina je da ste bolji u rukometu, a mi u košarci. Hrvatska ima bolje plaće, rekao je Vučić na pitanje takmiči li se s Hrvatskom.

Rekao je da nije istina da Srbija krije podatke o nestalima.

Žao mi je svake nestale osobe. Spremni smo da Hrvatska kaže ako misle da se na nekom mjestu nalaze u roku 24 sata ćemo kopati, rekao je Vučić o nestalima.

Odnosi s Hrvatskom su jako važni, trudimo se da nikog ne uvrijedimo. Srbi i Hrvati imaju zajedničku budućnost, prenosi Index.

Popularni Članci