test

Vozači Ubera uskoro bi mogli vidjeti cijenu vožnje prije prihvaćanja, vozači pozdravljaju uvođenje ovakve opcije

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Uberovi vozači će uskoro znati koliko košta vožnja prije nego ju prihvate. To je nova značajka koju Uber uvodi u SAD-u, a očekivano bi mogla, u neko dogledno vrijeme, stići i na europski kontinent.

Kako su za N1 potvrdili u Uberu, riječ je o opciji koja je za sad limitirana na SAD, a najavljena ekspanzija je također vezana samo za tržišta unutar SAD-a.

“Tijekom prošle godine fokusirali smo se na bolje razumijevanje i slušanje potreba vozača koji svakodnevno koriste našu platformu. U komunikaciji s njima smo imali priliku čuti da su im tri stavke ključne za bolje iskustvo korištenja Ubera – više fleksibilnosti, više izbora i bolja podrška.

Zato smo odlučili predstaviti ključne nove značajke do kojih smo došli zajedno s vozačima, a koje su dostupne samo na Uberu. Početkom godine isprobali smo novu opciju unaprijed vidljivih zarada u određenim gradovima. Vozačima se svidjelo što mogu sami donositi bolje odluke, a poboljšalo se i iskustvo korisnika, s većom stopom prihvaćanja i dovršavanja vožnji te kraćim čekanjem na prijevoz. Na temelju toga i pozitivnih povratnih informacija vozača, proširujemo unaprijed vidljive zarade na većinu tržišta u SAD-u tijekom sljedećih mjeseci”, poručili su iz Ubera.

Provjerili su i kako vozači gledaju na ovakvu mogućnost.

“Tako nešto bi mi odgovaralo. Mislim da ljudi ne razumiju koliko malo vozači zapravo zarađuju. Kada vozite za Uber, vi ste zadnja karika u lancu zarade. Od cijele zarade 25 posto uzima Uber, 25 posto odlazi na PDV, te morate platiti gorivo i najamninu za auto. Oni koji nemaju vlastitu firmu preko koje mogu voziti najčešće sklope dogovor s gazdom koji im uzima i proviziju. Tek nakon što se sve to podmiri, može se razmišljati o zaradi za vozače. Zato bih pozdravio ovakvu odluku kojom bih mogao prihvaćati više isplativih vožnji”, rekao nam je Uberov vozač Marko iz Zagreba.

Popularni Članci