VELIKA POTRAGA Uočena splav na Atlantiku!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: MARINE NATIONALE / Twitter
Velika potraga za nestalim pomorcima, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić, moguće da je došla kraju. Kako je potvrđeno iz Sindikata pomoraca, imaju pouzdanu informaciju da je uočena splav i da su svi brodovi upućeni prema njoj, donosi N1.

Na stranici koja prati kretanje brodova Marine Traffic tijekom posljednjih nekoliko sati moglo se vidjeti da je nekoliko brodova promijenilo kurs kojim su plovili. Trenutačno je na vrlo maloj udaljenosti nekoliko brodova.

Pomorci u grupi Bourbon Rhode Rescue na Facebooku protumačili su to kao akciju spašavanja, odnosno tvrde da je vjerojatno u Atlantiku uočeno nešto zbog čega su brodovi skrenuti s kursa.

Kako 24 sata neslužbeno doznaje, uskoro se treba održati i sastanak hrvatskih diplomatskih predstavnika u Francuskoj s tamošnjim dužnosnicima. 

Premijer Andrej Plenković izjavio je da su vlada i veleposlanstvo u Parizu u svakodnevnom kontaktu s francuskim vlastima i kroz niz kanala su uputili poruke koliko im je važno da se naprave maksimalni napori da se vidi ima li znakova i signala koji bi upućivali na splav i da su pomorci još tamo. Kaže da više informacija od one da je satelit uočio nešto u Atlantiku što veličinom odgovara splavi nema.

Supruga Dina Miškića poslala je otvoreno pismo francuskom ministru vanjskih poslova Jean-Yvesu Le Drianu kojim traži da Francuska nastavi svoju potragu za nestalim mornarima. O tome pročitajte ovdje.

Morski.hr javlja kako imaju potvrdu da je sazvan hitan sastanak hrvatskih diplomata s francuskim dužnosnicima.

"Uskoro se treba održati sastanak hrvatskih diplomatskih predstavnika u Francuskoj s tamošnjom diplomacijom. Ne zna se još zašto", piše Morski.hr.

Popularni Članci