test

Unatoč popuštanju epidemioloških mjera ove države ne odustaju od maski tijekom leta

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Služba za zrakoplovnu sigurnost EASA i Europski centar za sprečavanje i kontrolu bolesti od ponedjeljka više ne predlažu nošenje maski u zračnim lukama i zrakoplovima općenito.

Putnici koji lete u Njemačku i iz Njemačke i će dalje morati nositi maske tijekom leta unatoč popuštanju epidemioloških mjera u Europskoj uniji, poručilo je u ponedjeljak njemačko ministarstvo unutarnjih poslova.

Obveza nošenja maski u zrakoplovima i u vlakovima na nacionalnoj razini u Njemačkoj ostaje na snazi do 23. rujna. Maske su također obavezne u lokalnom autobusnom i željezničkom prijevozu.

Obveza nošenja maski u zrakoplovima i u vlakovima na nacionalnoj razini u Njemačkoj ostaje na snazi do 23. rujna. Maske su također obavezne u lokalnom autobusnom i željezničkom prijevozu, donosi Dnevnik.hr.

Popuštanje epidemioloških pravila na razini EU-a ne znači da maske više nisu nužne na svim letovima. Najveća niskotarifna aviokompanija Ryanair je objavila popis 15 država članica EU-a, u kojima zakoni još uvijek propisuju obvezu nošenja maski radi sprečavanja širenja virusa.

Osim Njemačke, te zemlje uključuju popularne turističke destinacije poput Španjolske, Grčke, Portugala i Italije.

Popularni Članci