Umro je Franz Beckenbauer

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL
Umro je legendarni njemački nogometaš Franz Beckenbauer. Imao je 78 godina. 

Podsjetimo, zdravstveno stanje legendarnog njemačkog nogometaša se nedavno jako pogoršalo, potvrdio je tada njegov sin Walter u dokumentarcu pod nazivom Beckenbauer.

 "Ne osjeća se dobro. Ako bih vam rekao da je dobro, lagao bih, a ja ne volim lagati. Zdravlje mu je jako nestabilno. Svaki šok bi po njegovo tijelo mogao biti fatalan. Ne može samostalno donositi odluke i pamćenje mu je oštećeno", rekao je.

Posljednjih mjeseci pojavilo se više nagađanja o Beckenbauerovu zdravstvenom stanju, koji je 11. rujna trebao napuniti 78 godina, prenosi njemačka novinska agencija dpa. Svjetski prvak kao igrač (1974.) i trener (1990.) uglavnom se povukao iz javnosti. Beckenbauer iz zdravstvenih razloga nije sudjelovao na nedavnom susretu bivših članova reprezentacije iz 1990. godine, koji se održao 9. srpnja u Grassau am Chiemseeu.

Zbog zdravstvenih razloga, Beckenbauer je početkom prošle godine odlučio ne otputovati u Brazil na pogreb svog prijatelja Pelea. "Volio bih to učiniti, ali, nažalost, moje zdravlje ne dopušta tako dug let. U srcu ću ispratiti svog prijatelja na njegovo posljednje putovanje", rekao je bivši nogometaš carskog nadimka Kaiser tada u intervjuu za Bild am Sonntag, piše Index.

Popularni Članci