U SUSJEDSTVU NAM JE KORONA BILA JOŠ 2019! Konačno potvrđeno tko je nulti pacijent u Italiji

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Prva osoba s utvrđenim covidom-19 u Italiji nipošto nije znameniti maratonac iz Lombardije, ali nije ni četverogodišnjak iz Milana kojemu su simptomi utvrđeni preklanjskoga 21 studenoga, o čemu smo ovdje javili. Palicu prvozaražene osobe sada je preuzela 25-godišnjakinja, također u Milanu, koja je 10. studenoga 2019 podvrgnuta biopsiji kože zbog atipičnog dermatitisa.

Eto, u tom uzorku – prenosi rimska la Repubblica podatke iz članka koji je objavio znanstveni British Journal of Dermatology – nađen je SARS-CoV-2, koronavirus koji izaziva covid-19, piše Inoslav Bešker za Jutarnji

Istraživanje je provela znanstvena skupina s državnoga Sveučilišta u Milanu koju je koordinirao Raffaele Gianotti, uz korištenje resursa Evropskoga onkološkog instituta i Talijanskoga dijagnostičkog centra.

Oni su pod mikroskopom preispitali biopsije atipičnih dermatoza obavljenih u posljednjim mjesecima 2019, a za koje nije postavljena definitivna dijagnoza. U slučaju spomenute mlade dame uzorak kože je, pišu istraživači, pokazao genske sekvencije ribonukleinske kiseline (RNK) tipične za SARS-CoV-2.

Popularni Članci