Srpski mediji javljaju: Odlučeno je što će biti s obitelji Koste

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikola Tomić, Telegraf
Obitelj Koste K. (13), koji je 3. svibnja ubio osmero djece i školskog čuvara u OŠ "Vladislav Ribnikar" na beogradskom Vračaru, najvjerojatnije će se iz sigurnosnih razloga preseliti u inozemstvo.

Srbiju bi prve mogle napustiti Kostina majka i njegova desetogodišnja sestra, a mogao bi im se pridružiti i otac dječaka-ubojice, nakon što izađe iz zatvora, piše Pink.rs.

Psiholozi i kriminolozi smatraju da je to najbolje rješenje za ovu obitelj, posebice za Kostinu sestru.

Inače, Kostini roditelji dobili su stotine prijetnji preko interneta nakon neviđenog zločina koji je počinio njihov sin. Otac Vladimir, cijenjeni radiolog, trenutačno je iza rešetaka jer je Kosta počinio masakr pucajući iz njegova pištolja, a majka je, prema neslužbenim informacijama koje donosi Pink, uzela neplaćeni dopust na Biološkom fakultetu gdje radi i nalazi se s kćeri na nepoznatom mjestu u Srbiji. Kostina mlađa sestra, koja je kao i on pohađala OŠ "Vladimir Ribnikar" i trenutno ide u četvrti razred, sigurno se neće vratiti u tu školu.

Milan Kostić, psiholog i sudski vještak, smatra da je Kostina mlađa sestra također žrtva svog brata, jer će do kraja života snositi posljedice njegovog zločina.

- Ta djevojka nije napravila ništa, ali je obilježena i stigmatizirana do kraja života. O njoj će suditi okolina i mislim da je treba maksimalno zaštititi. Ovakva situacija kod nas nije česta, ali je važno objasniti majci koliko je situacija za njih složena i da je možda najbolje rješenje da odu iz zemlje. Mislim da je odvajanje od Koste u ovom slučaju neophodno. Majka treba shvatiti da osim sina ima i kćer i da mora nešto napraviti da je zaštiti - kaže Kostić i dodaje:

- Kostinoj obitelji svakako ne treba nametati rješenje, ali se s tim rješenjem trebaju složiti njegova majka i sestra ili im se treba ponuditi alternativa. Djevojčica je premala da bi sama predložila rješenje, ali ipak je treba saslušati i saznati što ona misli o svemu tome i što je njezin brat učinio.

Popularni Članci