Srbija cilja na Hrvate i poziva na odmor pod sloganom - 'Doživi Srbiju'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Turistička organizacija Srbije počela je s emitiranjem radijskih spotova i reklama u kojima pozvaju hrvatske građane da posjete Srbiju pod sloganom "Doživi Srbiju".

Reklama se može povremeno čuti na nekim hrvatskim nacionalnim radio postajama. 

Kampanju su naravno platili, ali je pomalo čudno da zovu hratske građane u posjet baš prije ljeta kad na našem Jadranu počinje sezona. 

Također, u svojoj gastronomskoj ponudi navode da su sarma, čevapčići i pljeskavice 'tradicionalna srpska jela", iako su to dobro poznata internacionalna jela, konzumiraju se od Azije do Europe. 

Njihova Turistička organizacija (osnovana 1994.) kaže i ovo:

- Srbija je jako dinamična zemlja, puna događaja koja će vaš boravak učiniti nezaboravnim. Ne propustite priliku da posjetite neki od brojnih filmskih, muzičkih, umjetničkih, ali i kulinarskih festivala koji svake godine dovode od nekoliko tisuća do nekoliko stotina tisuća ljudi u Srbiju.

Muzeji i galerije čuvaju artefakte velike umjetničke i historijske vrijednosti, kao i djela suvremenih srpskih umjetnika.

Na arheološkim nalazištima širom Srbije možete vidjeti ostatke velikih civilizacija koje su se na ovim prostorima smjenjivale kroz historiju - počevši od Lepenske kulture neolita stare više od 9.000 godina, preko starčevačke kulture, artefakata starih Rimljana, do srednjovjekovnih srpskih, turskih i austrougarskih utvrđenja.

Jedan od najboljih načina da upoznate neki narod je kroz gastronomiju. Gostoljubivi domaćini dočekat će vas s ukusnim jelima spremljenim po obiteljskom receptu od kojih svako ima posebno mjesto u srpskoj tradiciji. Ovdje možete probati i jedinstvena vina, sireve, mesne prerađevine, kupus i druge specijalitete zaštićenog geografskog porijekla.

Ukusna srpska jela najbolje je upariti s autohtonim sortama vina, rakijom, domaćim voćnim sokovima, čajevima od lokalnih trava, ili mineralnim vodom zaštićenog porijekla.

Kada se vratite kući puni utisaka i novih iskustava shvati ćete što znači zaista doživjeti jednu zemlju i sve specifičnosti koje u sebi čuva - navode u toj organizaciji, prenosi Slobodna Dalmacija.

Popularni Članci