Šef Eurowingsa najavio otkazivanje letova za Hrvatsku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Screenshot/RTL
Njemački Der Spiegel javlja da je Eurowings odlučio ograničiti letove za Španjolsku i Hrvatsku zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom u tim zemljama. Obaveza petodnevne karantene za povratak iz dijelova ovih zemalja koji su proglašeni rizičnim područjima snažno je smanjila potražnju za kartama; broj rezerviranih karata za Palma de Mallorcu se prepolovio.

Eurowings je tvrtka kćerka Lufthanse, druga najveća njemačka kompanija za prijevoz putnika, poznata po jeftinim kartama. 

Predsjednik uprave Eurowingsa Jens Bischof izjavio je da su "primorani otkazati određene linije", te je najavio da će u rujnu u upotrebi biti tek 50 od 100 zrakoplova koje imaju u floti, piše Index.

"Planirali smo aktivirati 60 zrakoplova, a sada ćemo možda pasti i ispod 50", rekao je za njemačke medije Bishof, koji smatra da je donedavni epidemiološki režim bio bolji za posao i "nanosio manje štete". 

Ipak, njemačke vlasti su se dogovorile da je karantena obaveza za sve koji dolaze iz rizičnih područja, koja su ujedno često i omiljene ljetne destinacije. Dosad su se putnici iz rizičnih područja mogli testirati i slobodno nastaviti kretanje ako su dobili negativan rezultat na koronu, dok je sada obavezna i petodnevna karantena.

Bischof je najavio i da će Eurowings uskoro početi refundirati plaćene letove koji su morali biti otkazani u prvom valu pandemije. "Želimo što prije vratiti sav novac koji možemo", najavio je predsjednik uprave. Riječ je o nemalom iznosu od 50 milijuna eura, koje Eurowings treba vratiti za kupljene karte za otkazane letove.

Glavni konkurent Eurowingsa, irski Ryanair, počeo je nuditi avionske karte po cijeni od 5 eura, kako bi napunio svoje avione. Eurowings ne namjerava ići tim putem, već smatra da putnici žele imati osjećaj sigurnosti tijekom leta pa će postrožiti svoje higijenske mjere.

Bilo kako bilo, najava šefa uprave Eurowingsa da će ograničiti broj letova za Hrvatsku još jedan je problem za produženje turističke sezone u Hrvatskoj. Hrvatski turizam ovisi o gostima iz Njemačke, a otkazivanje letova Easyjeta znači manje turista iz Njemačke.

Popularni Članci