RADE DO 3 I SVE JE PUNO JEFTINIJE Ovaj hercegovački klub je raj za Dalmatince željne zabave, a dolaze i Dubrovčani

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook
Nekad je pričuvno "in-mjesto" izlazaka Splićana bio Stobreč, a četrdesetak godina kasnije, među mladom generacijom Splićana svjedočimo novom trendu: izlascima u Posušje kao "hit-odredište", piše Slobodna Dalmacija.

Ovaj put priča je manje slojevita, nije "kvaka" u nekom posebnom šarmu mjesta u Bosni i Hercegovini, niti je ugostiteljska ponuda bolja od one u "najlipšem gradu na svitu". Zaboga, Posušje nije ni ljepše od Splita, budimo realni.

Stvar je krajnje prozaična: u BiH diskoteke imaju dulje radno vrijeme. Ono, rade po "starom normalnom", od 23 do četiri ujutro, najmanje tri. Tako posluje, naime, nova noćna meka Splićana, klub "Gaudeamus" u Posušju.

Gotovo kao u najboljim danima prije korone, kojoj u susjedstvu ne pridaju osobitu važnost.

Tehnički gledano, dolazak u mjesto blizu imotske granice nije previše mukotrpno. Posušje jest dalje od Splita negoli Stobreč, ali cestovna povezanost nije loša, a taksi-mreža danas je toliko razgranata i relativno povoljna da prijevoz vlastitim automobilom više nije opcija.

K tomu, cijene su gotovo upola niže negoli u Splitu: za upad, piće, neku večeru prije diska. No, krunski razlog izlazaka preko granice je ipak radno vrijeme noćnih klubova, piše Slobodna Dalmacija.

Osjetiti groznicu subotnje večeri u Posušju znači izići iz kuće oko 21 sat (ako ste iz Splita ili blizu njega), voziti do kluba koji je malo izdvojen od ostalih kafića i barova sa živom glazbom u središtu Posušja, parkirati na velikom besplatnom parkiralištu ispred objekta i psihički se pripremiti za čekanje u duuuuugom redu za kartu.

U subotu je ulaznica stajala deset konvertibilnih maraka jer je pjevao izvjesni Nucci, poznat po hitovima "Vroom", "Bibi", "Dođi bebo" i "Dođi bebo 2". Zvuči obećavajuće...

U prijevodu, za uživanje u folk-reperu Nucciju trebalo je izdvojiti nešto manje od četrdeset kuna; po aktualnom tečaju bilo bi to 38 kuna. Za sličnu radost u Splitu bi valjalo platiti barem stoticu...

Ustvari, govorimo o nekim prohujalim vremenima, u Splitu više ne pjeva nitko nakon ponoći, osim na nekom zidiću a capella.

– Dolaze kod nas Splićani masovno, Makarani, Trogirani, cijeli Imotski. Čak i iz Dubrovnika dolaze, iako je daleko; privuče ljude neki nastup pa potegnu izdaleka – govore za Slobodnu susretljivi redari na ulazu. Ima ih sva sila; "Gaudeamus" ne škrtari na osiguranju, na ulazu su većinom prekaljeni disko-veterani.

Cijelu reportažu pročitajte ovdje.

Popularni Članci