Putin se obratio naciji: I mi imamo oružje za masovno uništenje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: youtube screenshot
Ruski predsjednik Vladimir Putin nije jučer održao svoj prvi nacionalni govor o ratu u Ukrajini, no to je učinio danas. Riječ je o snimljenom govoru koji je pušten u ruskim državnim medijima. 

"I mi imamo oružje za masovno uništenje, i to modernije od NATO-a. Ako treba zaštiti naš narod, zaštiti ćemo ga. Ne blefiram! - rekao je na kraju obraćanja Vladimir Putin.

Građani Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersona i Zaporožja i drugih područja slobodnih od nacističkog režima, razgovarat ćemo o koracima zaštite našeg suvereniteta, potpori, volji i želji naših građana da sami odlučuju o svojoj volji", rekao je u početku svog govora Vladimir Putin.

Kaže da zapadne zemlje pokušavaju "blokirati" bilo kakvu neovisnost i razvoj. Putin dodaje da je Zapad od ukrajinskog naroda napravio "topovsko meso" još 2014., kada je pripojen poluotok Krim. Kaže i da glavni cilj oslobađanja ljudi u regiji Donbas i dalje ostaje nepromijenjen.

Rekao je i kako podržava ljude koji žele održati referendume u dijelovima Ukrajine koji su pod kontrolom Rusije. Također, naredio je djelomičnu mobilizaciju, piše Večernji list.

Kad je stigla vijest o odgodi njegovog nastupa, odmah su se pojavile su se spekulacije o mogućim razlozima odgode. Jedan od mogućih razloga je taj da on više nije predsjednik, rekao je Božo Kovačević, bivši hrvatski veleposlanik u Rusiji za RTL Direkt.

Popularni Članci