PRODAJA CRNOGORSKOG ELITNOG ODMARALIŠTA 'Nadamo se da će Otoku cvijeća vratiti stari sjaj'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Olja Ljubišić
Jedno od najljepših mjesta u Boki Kotorskoj poznato je kao Otok cvijeća, koje se nalazi na području općine Tivat, a poznato je i kao Miholjska prevlaka. Nekada je to bilo elitno vojno odmaralište, a početkom devedesetih u njega su se doselili prognanici iz ratom zahvaćenih područja.

Ovdje su svoje domove pronašle obitelji uglavnom umirovljenih vojnih lica, a smješteni su u oko 100 bungalova. Većinu vlasništva ima Mitropolija crnogorsko primorska, zatim država te mala i privatna lica. Sada je ovo atraktivno turističko mjesto u potpunosti na prodaju.

Prodaje se cijeli Otok cvijeća, a koliko znam, početna cijena je oko 80 milijuna eura. Općina Tivat nema velike ingerencije nad tim lokalitetom, ali činjenica je da je on svakako jedan od trenutno najvećih resursa i vrlo važan za dodatni razvoj turističke privrede. Nekada je to bilo izuzetno popularno mjesto za ljetovanje, pa se nadamo da će se Ostrvu cvijeća vratiti stari sjaj, rekao je za RINU predsjednik Općine Tivat Željko Komnenović.

Ukupna površina otoka je oko 120.000 četvornih metara, od čega su samo 1.089 četvornih metara stambeni objekti, a ukupna površina plaža je 1.200 četvornih metara. Nalazi se u blizini aerodroma Tivat, a s kopnom je povezan asfaltnim mostom dužine 12 metara, prenosi Mondo.

Popularni Članci