PROCURILE SLIKE S JAHTE KOD DUBROVNIKA Mađarski gradonačelnik u društvu navodnih prostitutki, ima biti i da se šmrkalo

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ezazordogugyvedje.wordrpess.com
Zsolt Borkai, gradonačelnik Győra iz vladajuće stranke Fidesz Viktora Orbana, rekao je da se neće povući iz predizborne kampanje nakon što su procurile fotografije i video na kojem se vidi njegov seks s navodnom prostitutkom na luksuznoj jahti. 

Da stvari budu još zanimljivije, barem za hrvatsku javnost, jahta se nalazi u Jadranskom moru, kako piše mađarski portal Index.hu.

A kako piše mađarski novinar i politički znanstvenik Balazs Csekö, jahta je plovila u blizini Dubrovnika u vrijeme kad su fotografije, od kojih su neke vrlo eksplicitne, snimljene, piše Index.hr.

"Devet dana do lokalnih izbora u Mađarskoj - fotografije gradonačelnika Győra Zsolta Borkaija u društvu nekoliko prostitutki na brodu u blizini Dubrovnika objavljene su online. Borkai je bio predsjednik Mađarskog olimpijskog odbora (2010. - 2017.), ali izgubio je povjerenje premijera Orbana prije dvije godine", napisao je Csekö na Twitteru. 

Gradonačelnik koji je uhvaćen in flagranti s navodnim prostitutkama dao je izjavu za lokalnu televiziju u ponedjeljak. U njoj se ispričao obitelji, ali i inzistirao da nije prekršio zakon i da nije koristio javna sredstva za svoje ljetovanje.

Ponudio je još jednu zanimljivu obranu, tvrdeći da su fotografije i video "dijelom prave, a dijelom manipulirane". Dodao je da se neće povući iz izbora. "Neću odustati od (grada) bez borbe i predati ga ljudima koji su ga nesposobni voditi i nesposobni osigurati mu napredak."

Fotografije je objavila nepoznata osoba na blogu pod nazivom "Ez az ördög ügyvédje" ("Ovo je đavolji odvjetnik"), koji je u međuvremenu iz nepoznatih razloga ugašen. Ovaj bloger je u objavi tvrdio da je Borkai bio na jahti prošlog svibnja, na krstarenju Jadranskim morem, u društvu poznatog mađarskog odvjetnika Zoltána Rákosfalvyja.

Štoviše, bloger tvrdi da je krstarenje financirano ilegalnim nekretninskim poslovima s općinom, da su tri djevojke prostitutke i da se na zabavi intenzivno konzumirao kokain. Droga se, doduše, ne vidi na objavljenim fotografijama, ali bloger, koji sebe naziva "đavoljim odvjetnikom", zaprijetio je da će objaviti snimke na kojima Borkai "šmrče kokain" i druge.

Bloger tvrdi da je i sam kao odvjetnik sudjelovao u koruptivnim djelima Borkaija i drugih.

Orbanov Fidesz: To je njegova privatna stvar

Fidesz je na seks-skandal svog gradonačelnika reagirao konstatacijom da je to njegova privatna stvar, piše mađarski portal na engleskom jeziku Hungary Today. "Slučaj je dio privatnog života Zsolta Borkaija, stoga ga nećemo komentirati", komentirao je odjel Fidesza za odnose s javnošću.

Lokalni Fidesz je pak odgovorio da je curenje eksplicitnih fotografija dio orkestrirane akcije oporbe, no da akcija nije pošla po planu. "Ljudi su bijesni zbog uporabe takvih alata budući da se Győr (pod Borkaijevom vlašću) gradi i uljepšava."

Oporba, s druge strane, traži odgovore po pitanju novca kojima je Borkai platio navode prostitutke i partijanje na jahti.

Ako netko sudjeluje na zabavi pomoću sredstava biznisa koji je zaradio milijarde zahvaljujući odlukama političara Fidesza, onda to postaje javno pitanje", rekao je zajednički kandidat oporbe za gradonačelnika Gergely Karácsony.

Kandidat stranke Momentum, Ákos Hegedűs, pozvao je Borkaija da se povuče iz izborne utrke jer snimke i fotografije, kako tvrdi, nisu privatna stvar - javnost uvijek ima pravo znati laže li političar.

Popularni Članci