test

Pripazite ako idete na skijanje u Hercegovinu, brojni Dalmatinci 'zapeli' u nanosima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Pripadnici Hercegovačke gorske službe spašavanja (HGSS) Posušje uz pomoć teških strojeva uspjeli su na području Parka prirode Blidinje u Hercegovini izvući iz snježnih nanosa desetak vozila od kojih jer najveći broj bio Dalmatinaca koji su krenuli na skijanje u BiH.

Iako je prometnica bila zatvorena, vozači su tijekom subote pokušali doći do odredišta preko Parka prirode Blidinje koji je i najkraći put do središnjeg dijela BiH. No, zapeli su zbog snježnih nanosa koji se brzo stvaraju zbog jakog vjetra i obilnih padalina. Nakon toga su pozvali u pomoć koje je brzo stigla.

Voditelj HGSS-a Posušja Milan Jukić rekao je da su zapeli u snijegu uglavnom gosti iz Hrvatske koji su krenuli na skijanje u BiH te nisu znali da je put na tom prometnom pravcu neprohodan. “Problem je što ta dionica nije čišćena i put je bio zatvoren, pa su zapali u nanose snijega”, rekao je Jukić, donosi N1.

Svima je pružena pomoć te su se uz pomoć strojeva uspjeli izvući iz smetova.

Od subote je bilo zaustavljeno prometovanje između Posušja i Parka prirode Blidinje, a situaciju dodatno otežavaju nove snježne padaline te vjetar.

U nedjelju je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila na tom cestovnom pravcu, izvijestio je Auto moto savez sa sjedištem u Mostaru.

Snažan vjetar i snježne padaline stvaraju probleme na većem broju prometnica u zapadnome dijelu BiH. Vozače se poziva da na svim putnim pravcima voze oprezno, drže razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Popularni Članci