Predstavnici DNŽ sudjelovali na četvrtom sastanku RegHub mreže u Bruxellesu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
U Bruxellesu je održan četvrti sastanak Mreže regionalnih centara za ocjenu provedbe politika Europske unije – RegHub. Sastanku su nazočili i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije kao jedne od dvadeset odabranih regija EU za provedbu pilot projekta u trajanju od dvije godine.

Prvoga dana radionice, sudionici su raspravljali o inicijativi Bolja regulativa EU kojom Europska komisija nastoji unaprijediti politike i propise EU-a kako bi se izrađivali i ocjenjivali transparentno, točnije na temelju dokaza te uzimajući u obzir stavove građana i svih preležanih dionika. U nastavku dana raspravljao se i o rezultatima konzultacija na temu prekogranične usluge u zdravstvu koje su provele kontaktne točke regionalnih središta. Temeljem provedenih konzultacija, Europsko odbor regija objavit će Izvješće o provedbi navedene regulative.

Tijekom radnog sastanka, predstavljena je i sljedeće tema konzultacija – drevne pomoći. Cilj savjetovanja bit će prikupljanje dokaza i identificiranje ključnih izazova s kojima se susreću regionalna središta i njihovi dionici u provedbi okvira državnih potpore.

Sudionici radionice održali su raspravu i o budućnosti projekta RegHub te mogućim izazovom s kojim će se susretati u nastavku projekta.

Prikupljanje mišljenja regionalnih i lokalnih vlasti o provođenju EU zakonodavstva neprocjenjiv je doprinos pri osmišljavanju učinkovitijih politika kako bi Uniju približili građanima jer upravo regionalne i lokalne vlasti imaju najizravniju ulogu u provođenje EU politika.

Popularni Članci