PREDIVNA USPOMENA Dubrovački novinar prisjetio se povijesnog uspjeha: Svi su željeli Goranovu pobjedu!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Benić
Sasvim slučajno te 2001. na Wimbledonu sam se našao i ja sa snimateljem Marojem Žanetićem, prisjetio se novinar HRT-a Vedran Benić koji podijelio na svom Facebook profilu sjećanja na današnji dan, prije 18 godina, kada je Goran Ivanišević osvojio Wimbledon.

"Pratili smo tadašnjega ministra vanjskih poslova Tonina Piculu u službenom posjetu Velikoj Britaniji. Kako se od Gorana nije baš ništa očekivalo, HTV nije poslao sportskog komentatora u London. No, Goran je krenuo, dogurao do četvrtfinala i nastupila je panika. Onda su u Sportskoj redakciji otkrili da smo Maroje i ja u Londonu, pa su nas navrat-nanos akreditirali za Wimbledon. Tako sam se nakon pobjede nad Andyjem Roddickom našao u wimbledonskom studiju u izravnom petominutnom javljaju za HTV na iznenađenje hrvatskih gledatelja.

Bio je iznenađen i sam Goran kad me vidio, pa sam mu prije javljanja kratko objasnio da sam, eto, sasvim slučajno u Londonu. Neopterećen sportskim izvještavanjem, napravio sam svjež i drukčiji razgovor od uobičajenih u takvim prigodama, a i Goran se iskreno raspričao. U Zagrebu je uredništvo iznimno visoko ocijenilo razgovor, reakcije gledatelja bile su jednako dobre. Odradili smo potom još i najavu susreta s Timom Henmanom, jednako drukčije, kroz razgovore s Goranovim britanskim pretežno obožavateljicama na livadi usred Wimbledona pred velikim TV ekranom. Svi su željeli Goranovu pobjedu, iako ga je čekao njihov sunarodnjak.

No, Maroje i ja imali smo povratnu zrakoplovnu kartu prije wimbledonskog finala. U međuvremenu je iz Zagreba stigao sportski novinar. Molili smo HTV da nam produži boravak u Londonu za par dana da dočekamo finale, no nisu nam odobrili. Goranov trijumf gledao sam u Dubrovniku na televiziji. Ipak, Maroju i meni ostaje divna wimbledonska uspomena i akreditacija za Goranov pobjednički turnir!", prisjetio se Vedran Benić, dugogodišnji HRT-ov novinar.

Popularni Članci