POVEZIVAO DUBROVNIK S NJEMAČKOM Koronavirus presudio popularnom niskobudžetnom avioprijevozniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Njemački avioprijevoznik Lufthansa odlučilo je ugasiti Germanwings, niskobudžetnog avioprijevoznika u svojem vlasništvu, piše Guardian.

Germanwingsu presudila je aktualna pandemija koronavirusa, koja bi mogla uzrokovati kraj i nekoliko većih avioprijevoznika s obzirom na žestinu udara s kojom se suočava cijela industrija.

Naime, zatvaranjem granica i ograničavanjem kretanja diljem svijeta, potražnja za letovima je neviđeno potonula, zbog čega su i najveći avioprijevoznici poput Lufthanse (koja je u top 10 na svijetu) zapali u veliku krizu.

- Letovi Germanwingsa više se neće nastaviti  - kratko su poručili iz Lufthanse, bez objavljivanja detalja o otkazima. Samo su poručili da su tijeku razgovori sa sindikatima i da će se sve "brzo dogovoriti".

Njemački avio gigant, u čijem su portfelju i aviokompanije Eurowings, SWISS, Brussels i Austrian Airlines, poduzeo je i druge mjere štednje zbog korona-krize, pa je tako donesena i odluka da će 40 od njihovih 763 aviona više neće letjeti.

Iz kompanije su također poručili kako očekuju da će posljedice aktualne krize biti dalekosežne i da se globalna potražnja za letovima godinama neće vratiti na razine na kojima je bila prije pandemije, prenosi Jutarnji list.

Podsjetimo, Germanwings je svojedobno letio iz nekoliko hrvatskih gradova, među kojima je i Dubrovnik, za destinacije u Europi, uglavnom Njemačkoj.

Popularni Članci