POČIVALI U MIRU! Svijet zgrožen ubojstvom 12 ljudi u napadu na redakciju Charlie Hebdoa u Parizu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: SkyNews/Index
Dvanaest osoba ubijeno je, a još je desetoro ranjeno u napadu dvojice muškaraca na redakciju satiričkog lista Charlie Hebdo u centru Pariza. List Charlie Hebdo i prije je bio na meti napada nakon objavljivanja karikatura muslimanskih vođa u 2011., prenose agencije.

Francuska televizijska mreža iTELE prenosi izjavu očevica koji je rekao da je vidio napad iz susjedne zgrade u središtu francuske prijestolnice.

"Prije otprilike pola sata dvojica muškaraca sa crnim kapuljačama ušla su u zgradu s kalašnjikovima", rekao je Benoit Bringer za tu mrežu. "Nekoliko minuta poslije začuli su se pucnjevi", dodao je, rekavši da su napadači viđeni kako bježe iz zgrade.

Za vrijeme trajanja pokolja, napadači su uzvikivali "Osvetili smo proroka!", pucajući istovremeno iz kalašnjikova, prenosi Index.  Neke od snimki stravičnog napada dostupne su na internetu. OPREZ, snimke ne bi trebali gledati mlađi i osjetljiviji ljudi! 

Potraga za počiniteljima je u tijeku. 

Jedan od dva poginula policajca bio je po dužnosti dodijeljen za čuvanje glavnog urednika Stephanea Charbonniera, zbog prijetnji koje su uredniku bile upućivane.

Napad je izvršen u vrijeme kolegija časopisa, što upućuje na to da su napadači veoma dobro organizirali napad.

U 11.28 sati na Twitter profilu lista objavljena je karikatura vođe Islamske države Abua Bakra al-Baghdadija, no još nema informacija o tome je li napad povezan s tom objavom.

Popularni Članci