PJEVAČICA PROVOCIRA SRBE Najveća crnogorska zvijezda podigla buru jer je pjevala hrvatske domoljubne pjesme

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: YouTube
Crnogorki Jadranki Barjaktarović srpski tabloidi nikako ne mogu oprostiti što pjeva hrvatske pjesme. Ovoga puta otpjevala je pjesmu posvećenu hrvatskom generalu Anti Gotovini i ostalim generalima. Srpski mediji nikako da je puste na miru, čak navode i da pjeva ustaške pjesme, iako to nije istina. 

Prije dvije godine je u Podgorici, na skupu na kojem se okupilo nekoliko tisuća ljudi, pjevala pjesmu "Ne može nam niko ništa", ali je drugi dio refrena "jači smo od sudbine" promijenila u "mi smo jači od Srbije" i zbog toga joj je zabranjen ulazak u Srbiju, piše Kurir u tekstu koji je objavljen krajem kolovoza ove godine. 

No, borbena pjevačica se ne smiruje, ne briga je puno što je Srbi ne vole. Ovaj put je pjevala pjesmu Miroslava Škora "Sude mi". U Kuriru u tekstu koji je objavljen krajem kolovoza ove godine pišu da je to "skandal".

Inače, Škoro je više puta istaknuo kako je ova pjesma posvećena Anti Gotovini i svim ostalim hrvatskim generalima te da je nastala u trenutku dok su oni bili u Haagu.

- Pjesma za sve naše generale, za Zrinske, Frankopane, Gupca, za sve one koji su na pravdi Boga osuđeni u prošlom režimu, od Bleiburga do Stepinca i proljećara. Pjesma je i za one pravednike koji su nevini trunuli u Jasenovcu, za one progonjene i osuđivane kroz povijest – rekao je Škoro za Večernji list 2016. o pjesmi Sude mi, a u jednoj emisiji dodatno je objasnio:

– Iako je očito da pjesme "Sude mi" i "Svetinja" govore o generalu Gotovini, ja sam te pjesme posvetio svim hrvatskim generalima. I generalu Blaškiću, Markaču, Čermaku... - kazao je.

Jadranka je spomenutu pjesmu prvi put otpjevala prošle godine na javnom skupu, a od tada ju je uvrstila na svoj redoviti repertoar, donosi Slobodna Dalmacija.

- Hoćemo li jednu "Judge Me"? Limenka? Oni nam sude. To ćemo učiniti svi zajedno - poručila je Barjaktarović okupljenim Crnogorcima.

Kurir je ‘napada‘, kaže da joj je propala karijera i slično, međutim Jadranka tvrdi da joj ide sasvim dobro i da je briga što pišu srpski mediji.

O njoj pišu i drugi srpski mediji, navode da promovira Crnu Goru i da je nacionalistkinja. No, Jadranka poručuje da samo voli svoju zemlju za koju želi da je što neovisnija od Srbije. 

Popularni Članci