'OVO JE NOĆNA MORA' Poginuli Bryant, njegova kći i sedam osoba, FBI istražuje nesreću

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: instagram
Jedan od velikana NBA lige, košarkaš Kobe Bryant, poginuo je u nedjelju u padu helikoptera u blizini Los Angelesa, zajedno sa svojom 13-godišnjom kćerkom Giannom te sedam putnika, izjavili su dužnosnici.

Helikopter se srušio u nedjelju oko 10 sati ujutro po lokalnom vremenu iznad brdovitoga terena u Calabasasu u Kaliforniji, oko 65 km sjeverozapadno od Los Angelesa.

"Nije bilo preživjelih. Imamo potvrdu koja pokazuje na to da je u helikopteru bilo devet ljudi, pilot i osam putnika", izjavio je na konferenciji za novinare šerif Los Angelesa Alex Villanueva. Odbio je identificirati žrtve, prenosi Index.

Na pitanje novinara vjeruje li da je na mjestu nesreće bilo devet tijela, nakon što je u ranijim izvješćima naznačeno samo pet mrtvih, Villanueva je rekla: "To vjerujemo, da."

Povjerenik NBA-a Adam Silver potvrdio je da su Bryant i njegova kćerka Gianna među poginulima pa je uputio sućut Bryantovoj supruzi Vanessi.

NBC News je objavio da su još poginuli suigračica iz košarkaške ekipe Bryantove kćeri te roditelj suigračice John Altobelli i pilot. John Altobelli je trener bejzbol kluba Orange Coast. Među poginulima je, kako piše TMZ, i Christina Mauser. Mauser je bila košarkaška trenerica. Tko su ostali poginuli, za sada nije poznato.

ako uzrok pada helikoptera nije poznat, razlog bi mogao biti jako loše vrijeme.

CNN-ov meteorolog Michael Guy kazao je kako je bila jako loša vidljivost u vrijeme kad je helikopter pao. Bilo je dosta magle.

"Vlažnost zraka bila je 100 posto, to znači da je zrak bio poput juhe", rekao je.

Loše vremenske uvjete potvrdila je i losanđeleška policija. "Vremenski uvjeti u nedjelju ujutro nisu zadovoljavali minimalne uvjete za letenje policije u Los Angelesu, rekao je glasnogovornik Josh Rubenstein CNN-u. 

Zbog magle losanđeleška policija prizemljila je svoje helikoptere u nedjelju ujutro po tamošnjem vremenu. 

Kako piše TMZ, helikopter u kojem je bio Bryant više je puta kružio i mijenjao visinu. Tako je nekoliko minuta kružio na području Zoološkog vrta u Los Angelesu. Tada je letio prilično nisko, vjerojatno čekajući da se magla raziđe.

Oko 9:30 sati pilot je kontaktirao aerodrom Burbank. Tada je helikopter kružio, a zatim je nastavio put.

U 9:40 sati našli su se usred još veće magle. U tom je trenutku, piše TMZ, helikopter okrenuo na jug. To je bilo kobno jer je letio prema planinskom području. Pilot se naglo popeo s visine od 350 metara na visinu od 600 metara.

Nekoliko trenutaka kasnije, kako se čini, udarili su u planinu.

FBI istražuje nesreću, javio je CNN. Oni su već na mjestu nesreće i pomažu lokalnim policijskim snagama.  Nacionalni odbor za sigurnost prijevoza vodi istragu o uzrocima nesreće.

Šerif losanđeleškog okruga Alex Villanueva rekao je da bi istraga mogla trajati tjednima. Uvedena je zabrana letenja na području gdje se dogodila nesreća, a to je područje ograđeno i na zemlji. 

Nesreća se dogodila blizu stambenog naselja, rekao je Villanueva.

"Istraga je logistička noćna mora jer mjesto nesreće nema dobar pristup", rekao je. Dodao je da su se Kobeovi obožavatelji sjatili kod mjesta nesreće što sve dodatno čini "logističkom noćnom morom", prenosi CNN. 

Popularni Članci