Novak Đoković i njegova supruga pozitivni na koronavirus

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: YouTube
Srpski tenisač Novak Đoković pozitivan je na koronavirus, javlja Nova.rs. On je u nedjelju otišao iz Zadra s Adria Toura nakon što se ispostavilo da bugarski tenisač Grigor Dimitrov ima koronavirus.

Novak Đoković testirao se na koronavirus čim se vratio u Srbiju. 

Kako je priopćeno iz njegovog tima, testirani su Novak i kompletna njegova obitelj. 

"Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera.

Naš turnir je bio humanitarnog karaktera s idejom da pomognemo tenisačima iz regiije, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode i na taj način lakše prebrode ovaj težak period", stoji u pisanoj izjavi Novaka Đokovića medijima.

"U isto vrijeme, htjeli smo poslati poruke solidarnosti i poštovanja, fair playa. Cilj je bio i pomoći dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija. Drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi.

Organizirali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su se stekli uvjeti za njegovo održavanje. 

Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze.

Pratim izjave liječnika i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplicirati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji idućih 14 dana te ponoviti test za 5 dana", napisao je Đoković.

Podsjetimo, u nedjelju je Grigor Dimitrov potvrdio da je zaražen koronavirusom, nakon čega je otkazano finale Adria Tura u Zadru. Iste večeri testirane su 22 osobe koje su bile u neposrednom kontaktu s bugarskim tenisačem. 19 osoba je negativno, dok su tri testa bila pozitivna.

Zaraženi su Borna Ćorić, kondicijski trener Novaka Đokovića Marko Paniki i trener Grigora Dimitrova Christian Groh.

Popularni Članci