NAPAD U AFGANISTANU Preminuo hrvatski vojnik ranjen u napadu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: N1
Iz Afganistana stiže loša vijest, stradala su tri hrvatska vojnika iz 10. kontingenta koji je upućen u Afganistan u ožujku ove godine. Mladi vojnik koji je ranjen u napadu u Afganistanu preminuo je od posljedica ozljeda. Dvojica su teže ozlijeđena.

Krešo Tuškan, brigadni general, objasnio je da su ozlijeđeni pripadnici naših specijalnih snaga, koji pripadaju postrojbama specijalnih snaga saveznika pod zapovjedništvom Britanaca. Riječ je o savjetničkim ulogama i obučavanju afganistanskih specijalaca. Naš tim smješten je u kampu Gibson, na aerodromu Kaja u Kabulu. Na zadaću su krenuli s pet neborbenih, ali oklopljenih vozila. U svakom vozilu bile su tri osobe. Dva su se vozila odvojila i krenula na Kaju, a tri nastavila put prema kampu Lion. U 8.45 po lokalnom vremenu, 200 metara od kampa Lion, došlo je do zalijetanja motocikla trokolice u naše vozilo, izvršen je napad samoubojice, te je došlo do prevrtanja vozila s našim vojnicima.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/morh-najavio-konferenciju-hrvatski-vojnici-napadnuti-u-afganistanu-1334236 

Popularni Članci