Morate biti spremni na ovo ako želite putovati

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
 Zbog novih globalnih uputa o fizičkom distanciranju, uvedenim kako bi se sigurno pokrenuo zračni promet tijekom pandemije koronavirusa, u nekim zračnim lukama putnici će prije leta morati dolaziti još dva sata ranije, rekla je šefica skupine međunarodnih aerodroma u utorak.

"Na velikim aerodromima s malim volumenom prometa putnici neće trebati dolaziti ranije na aerodrom zbog socijalne distance", rekla je novinarima Angela Gittens, glavna ravnateljica Međunarodne udruge zračnih luka (ACI).

"Na manjem aerodromu ili na aerodromu na kojemu se stvaraju gužve, rekla bih da će biti potreban dodatni sat ili čak dva sata", rekla je Gittens, prenosi Seebiz.

UN-ova agencija za zračni promet objavila je upute za zrakoplovne kompanije, zračne luke i zemlje kako bi se prihvatio jedinstven pristup vezan uz letenje tijekom pandemije koronavirusa.

Upute, koje je prihvatila Organizacija civilnog zrakoplovstva (ICAO) u ponedjeljak, uključuju nošenje maski i stajanje na udaljenosti od barem jednog metra.

Upute, koje je podržala zrakoplovna industrija, odnose se na trenutačnu mješavinu pravila koja su na snazi uslijed pandemije koronavirusa, zbog čega je zračno putovanje drugačije u gotovo svakoj zemlji.

Zrakoplovni stručnjaci rekli su da će jedinstven set sigurnosnih praksi biti od pomoći kako bi se vratilo povjerenje putnika.

"Upute se moraju početi primjenjivati brzo", rekao je Alexandre de Juniac, direktor Međunarodne udruge zračnog prometa (IATA), tijekom online konferencije za medije.

Philippe Bertoux, predstavnika ICAO-a iz Francuske, koji je predvodio radnu skupinu, rekao je da će se članovi nastaviti nalaziti i predlagati promjene kako se pandemija bude mijenjala.

"Postojat će i dodatak uputama", rekao je Bertoux.

"Trenutne upute živ su dokument koji će se nastaviti mijenjati".

Popularni Članci